Contact|

Jaarcongres Participatie en Herstel


8 december 2020 | Spant!, Bussum

In ontwikkeling

Het programma voor het 5e jaarcongres voor participatie en herstel is in de maak. Dit jaar staat het congres in het teken van GGZ van de toekomst: nieuwe visies, nieuwe werkzame praktijken en methoden, samenwerkingen in participatie en ambulantisering en andere mogelijkheden of vernieuwingen.

De laatste jaren is de roep naar vernieuwingen in de ggz steeds groter geworden. Waar eerst de DSM handvatten bood voor diagnosticeren en behandelen, merken we langzamerhand dat dit lang niet voor iedereen meer baat biedt, sterker nog veel mensen blijven soms jarenlang in de ggz zonder echt vooruit te komen. Labels, vastgelopen in systemen en protocollen en gescheiden werkvelden tussen zorg, behandeling en het sociale domein lijken nu effectief behandelen tegen te werken. 
Kortom er is een toenemende behoefte aan nieuwe inzichten waarmee we deze kwetsbare mensen in de OGGZ, de GGZ, forensische GGZ en het sociaal domein kunnen helpen. Het Jaarcongres Participatie en Herstel geeft ruimte aan de verschillende professionals in zorg en het sociale domein om kennis en ervaring te delen die bijdraagt aan zorg binnen de GGZ en sociale inclusie daarna.