2. Buurtcirkel, voor en met elkaar

Ruud van der Kind, accountmanager, +Vijf, initiatief van Pameijer.
Jessica Slijpen, community strateeg WeHelpen

Werkvorm: Lezing / Presentatie (kennisoverdracht)
Doelgroep: Deze presentatie is interessant voor mensen die zoeken naar inspiratie en oplossingsrichtingen om de eigen regie, eigen kracht en oplossend vermogen van mensen met een hulpvraag te versterken in combinatie met inzet van digitale middelen zoals WeHelpen.nl en Huppla en daarmee een werkelijk onderdeel te zijn van een wijk of buurt zodat er sociaal inclusieve wijken ontstaan.
Leerdoelen: De deelnemer gaat naar huis met inspiratie en een nieuwe blik op hoe ondersteuning in de wijk georganiseerd kan worden met zo min mogelijke professionele afhankelijkheid oa met inzet van digitale middelen. Ook wat u nodig heeft om een Buurtcirkel op te kunnen starten is na afloop bekend.


Wat hebben mensen met een behoefte aan ondersteuning nodig om zelfstandig te wonen en zoveel mogelijk zelf- en samenredzaam te zijn?

+Vijf, een initiatief van Pameijer, werkt samen met verschillende zorg-en welzijnorganisaties, gemeenten en woningcorporaties aan Buurtcirkels door heel Nederland. Een Buurtcirkel is een groep van 9 tot 12 deelnemers die bij elkaar in de buurt wonen. Zij ondersteunen elkaar vanuit hun eigen talenten, met hulp van een vrijwilliger en een professionele coach. Het doel is om bij te dragen aan autonomie, zelf- en samenredzaamheid en herstel van mensen met diverse ondersteuningsvragen. Dit alles vanuit het begrip tijdelijkheid en het streven naar zo min mogelijk professionele afhankelijkheid. Waar mogelijk versterken we het programma met digitale middelen zoals de inzet van WeHelpen.nl en Huppla. Buurtcirkel en de focus op de inclusieve wijk heeft in de afgelopen jaren veel inspiratie opgeleverd die Ruud van der Kind, samen met Jessica Slijpen en een deelnemer Buurtcirkel, graag met u willen delen!
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.